.
  NewYork        
    Bilder            
  film 1 2 3 4            
tillbaka/hem              
Örebro Innan man åker till USA ska man vara medveten om att på de flesta ställena förväntar man sig dricks. På puben vill man gärna ha det efter varje öl beställning, På turistbussarna vill man gärna ha det efter turistfärden om man som de säger uppskattar deras arbete. På restauranger vill man ha dricks även om de själva lägger på något som de kalla Gratitude.

New York är en upplevelse. Den bekanta atmosfären från tv och filmer men ändå så obekant.  New York är i ett ständigt myller och de är nästan i rörelse hela tiden. Men Staden skulle inget vara utan sina turister och de gula taxibilarna.

Vi blev förvånade av tiggeriet från människor som arbetar och gör sitt jobb att de ständig frågade efter dricks. Gubben bakom bardisken, mannen som tog emot väskorna på flyplatsen eller av de som sålde biljetten till bussturerna. Detta tjat om deras låga lön och om att vi som de guidat uppskattade deras jobb gärna fick lägga att litet bidrag.  En stor fråga blir har amerikanen ingen stolthet eller skam i kroppen. Framför allt undrar man varför skryter man så om det förträffliga land man bor och arbetar i om man måste tigga efter dricks för att överleva vardagen. 

Att gå i New York kräver uthållighet och bra skor. Precis som andra turistorter har även          New York drabbats av överambitiösa försäljare som blir som en irriterande plåsterlapp. Att åka taxi är en annan upplevelse som kan framkalla dödsångesten. Sämre förare behöver man inte leta efter. De finns också i Paris. Vad vet jag det kanske är en merit att köra in i helvete fort. Kryssa sig mellan filerna bara för att bli av med kunden för att sedan hämta nya. Men en dålig körning ger per automatik ingen dricks.

Vi bodde på Intercontinental New York Barclay ett suveränt bra hotell. Bra läge gångavstånd till Central Park, Time Square, Flat iron., Grand central station, Macy´s för att nämna några. Hotellet
ligger på 48th Street. Mellan 5 och 6 avenyerna.

Turistbussarna är ett utmärkt sätt att se New York. Det är bekvämt och man får se mycket som är helt omöjligt att hinna med till fots. Vi åkte med Grey line som tog oss Downtown Uptown  och till Brooklyn. Från Midtown

Visst kan man beställa mycket hemifrån som man ska/vill göra. När det gäller teater, sport, ect. Vi som reste till denna stad för första gången är glada att vi inte bestämde i förhand vad vi ville göra. När man väl är där finns det så mycket mer att njuta av än det man trodde sig tycka vara viktigt när man befann sig hemma.


 
Paris Vårt val av hotell
Göteborg

Intercontinental New York Barclay


Att göra vid besöket
Empire
State Building

Central Park 
Ground Zero
Gray line 
Flatiron Building
New York Public Library
Brooklyn Bridge

 

Frigetsgudinnan från rockefellercenters utsikt

Stadsbild

Men i blacks högkvarter i filmen. Ligger mitt mot Battery Park

Brooklyn

Frihetsgudinnan

Bilparkering


Ponta-Negra
Amsterdam
Puerto Rico
Danmark
New York

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  copyright  ©  2006 - in i evigheten  Mona  www.storstaden.se